Sa "našom" Pandom kreće važna inovacija, imaće je svaki električni Fiat

Bez autora
Sep 18 2024

U isčekivanju da na ulice stignu prvi primerci električne Pande iz Kragujevca, podsećamo na jedno od inovativnih rešenja ovog automobila.

Fiat Grande Panda je predstavljen ovog leta, kada je i počela probna proizvodnja prvog električnog modela koji se pravi u Srbiji.

Serijska proizvodnja je najavljena za jesen, a uskoro bi automobilskim novinarima trebalo da budu dostupna i test vozila.

Grande Panda donosi dosta novina, a jedna od njih je i integrisani kabl za punjenje u karoseriju vozila.

To je inovacija koju će Fiat uvesti u novu generaciju svojih električnih modela, počevši od nove Grande Pande.

Spiralni kabl smešten je iza prednje maske automobila, a Fiat ga naziva "inovativnim načinom punjenja električnih automobila".

"Integrisanje kablova koji se uvlače u karoserije automobila moglo bi da igra važnu ulogu u masovnom usvajanju električnih automobila", rekao je Karlos Tavareš, izvršni direktor Fiatove matične kompanije Stellantis.

Ideja preuzeta od usisivača

"Imate ove fantastične automobile – prepune tehnologije, sjajnih materijala, prelepih ukrasa – i prvo što uradite je da razvučete kabl preko zemlje, i on se isprlja, pa ga takvog ubacite nazad u prtljažnik. To baš nije visoka tehnologija. Ako pogledate usisivače, naći ćete bolje rešenje", prenosi Autocar.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik